Ο τουρισμός δεν συμβάλλει στην αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στην Ελλάδα, λέει ο υπουργός

Ο τουρισμός δεν ευθύνεται για την αύξηση των μολύνσεων Covid-19 στην Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού την Τετάρτη, αφού η κυβέρνηση επανέφερε περιορισμούς με στόχο τη διάσωση της θερινής περιόδου.
Η Ελλάδα, η οποία βασίζεται στον τουρισμό για το ένα πέμπτο της οικονομίας της, ξεκίνησε τη σεζόν τον Μάιο, ελπίζοντας ότι τα έσοδα θα φτάσουν περίπου το ήμισυ του ρεκόρ που είδε το 2019 όταν περισσότεροι από 30 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφτηκαν τη χώρα.
«Το άνοιγμα του τουρισμού έγινε πολύ προσεκτικά, τις πρώτες 10 ημέρες του Ιουλίου, μόνο 74 από τα 105.609 δείγματα που ελήφθησαν στα σημεία εισόδου της χώρας ήταν θετικά, μόλις 0,07%», δήλωσε ο Χάρης Θεοχάρης σε συνέδριο Ελλήνων ξενοδόχων.
«Η χώρα μας δεν έχει πρόβλημα με το άνοιγμα των συνόρων της», είπε. «Η αύξηση των λοιμώξεων δεν σχετίζεται με τον τουρισμό.»
Η κυβέρνηση στοιχηματίζει τουλάχιστον μερική αναβίωση του τουριστικού της κλάδου φέτος το καλοκαίρι, αλλά ανησυχεί για την εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Delta.
Περίπου το 41% ​​των Ελλήνων έχουν εμβολιαστεί πλήρως μέχρι στιγμής. Οι τουρίστες πρέπει να δείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί ή παρουσιάζουν αρνητικό τεστ PCR για να εισέλθουν στη χώρα.
Η Ελλάδα ανέφερε 3.109 νέα κρούσματα Covid-19 την Τρίτη, ένα επίπεδο που παρατηρήθηκε τελευταία στις αρχές Απριλίου, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό λοιμώξεων από την πρώτη περίπτωση που εντοπίστηκε τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους σε 444.783. Οι θάνατοι που σχετίζονται με το Covid-19 έχουν φτάσει τους 12.806.
Η χώρα θα απαιτήσει από πελάτες σε εσωτερικά εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19, δήλωσε η κυβέρνηση την Τρίτη, για την καταπολέμηση της αύξησης των λοιμώξεων.
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους αρνητές της επιστήμης να οδηγήσουν τη χώρα μας σε περιπέτειες», δήλωσε ο Θεοχάρης αναφερόμενος σε άτομα που εξακολουθούν να αρνούνται να εμβολιαστούν.