Οι καταναλωτές συνεχίζουν με το ηλεκτρονικό εμπόριο

Το κλείσιμο καταστημάτων μέχρι πριν από λίγες μόνο ημέρες, ο φόβος του πλήθους και η αυξανόμενη εξοικείωση των καταναλωτών με το ηλεκτρονικό εμπόριο οδήγησαν πολλούς Έλληνες να συνεχίσουν τις αγορές τους στο διαδίκτυο.
Η τελευταία εξαμηνιαία έρευνα του Συλλόγου Επιχειρήσεων και Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδας (SELPE) έδειξε ότι το ποσοστό των καταναλωτών που ψωνίζουν online αυξάνεται, παρόλο που το ποσοστό ικανοποίησης παραμένει χαμηλό. Οι μισοί από τους καταναλωτές που πραγματοποιούν διαδικτυακές αγορές δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν αγορές μέσω Διαδικτύου ακόμη και μετά το πλήρες άνοιγμα καταστημάτων.
Μεταξύ των χρηστών του διαδικτύου, το 61% πραγματοποίησε διαδικτυακές αγορές κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων της έρευνας τον Δεκέμβριο, από 51% στην προηγούμενη έρευνα τον περασμένο Ιούνιο. Το 2019 το ποσοστό ήταν μόλις 21%.
Τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν τους τελευταίους δύο μήνες στις καθυστερήσεις παράδοσης δεν φαίνεται να έχουν αναγκάσει τους καταναλωτές να κάνουν περαιτέρω αγορές, με όλες τις κατηγορίες προϊόντων να δείχνουν αύξηση της πρόθεσής τους να συνεχίσουν τις αγορές τους στο διαδίκτυο, παρόλο που μόλις το 38% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είναι πολύ ικανοποιημένοι με τις υπηρεσίες παράδοσης.
Το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένοι με τις παραδόσεις τους.