Η πλατφόρμα εμβολιασμού κοροναϊού θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα emvolio.gov.gr πρόκειται να ανοίξει την επόμενη εβδομάδα, βοηθώντας τους πολίτες να πάρουν ουρά για τον εμβολιασμό του κοροναϊού όταν έρθει η σειρά τους.

 
Η πλατφόρμα, η οποία ανοίγει τη Δευτέρα, έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί ως μητρώο για πολίτες που δεν έχουν εγγραφεί για συνταγές χωρίς χαρτί στον κεντρικό ιστότοπο του Gov.gr, μια διαδικασία που, με την πάροδο του χρόνου, θα είναι υποχρεωτική για όλα τα άτομα που είναι ασφαλισμένα με Έλληνα ταμείο υγειονομικής περίθαλψης.

 
Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να εγγραφείτε σε οποιαδήποτε πλατφόρμα - και οι δύο είναι διαθέσιμες μόνο στα ελληνικά και χρειάζεστε έναν αριθμό κοινωνικής ασφάλισης AMKA και κωδικούς Taxisnet - ζητήστε βοήθεια στο πλησιέστερο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ή στο τοπικό φαρμακείο.

 
Οι ελληνικές υγειονομικές αρχές ελπίζουν ότι θα εμβολιαστούν 220.000 εργαζόμενοι πρώτης γραμμής και κάτοικοι φροντίδας κατά του νέου κοροναϊού μέχρι το τέλος του μήνα και θα αρχίσουν να χορηγούν τρυπήματα σε πολίτες ηλικίας άνω των 85 ετών από τις 20 Ιανουαρίου.

 
Ο αριθμός των θανάτων από κοροναϊούς στην Ελλάδα σημείωσε τον αριθμό των 5.000 τη Δευτέρα, με το θάνατο 54 ασθενών να φτάνει το σύνολο σε 5.011. Νέα περιστατικά τη Δευτέρα ανήλθαν σε 427 από 3.234 εξετάσεις, ενώ 407 ασθενείς παρέμειναν σε εντατική θεραπεία.